Ölüm Oyunu izle (1978)


Bu film Bruce Lee’nin Hollywood’da cektigi ve en meshur filmi olarak gunumuze gelen Enter the Dragon’dan sonra cektigi ve her seyiyle, senaryosuyla, cekimleriyle, kastiyla, mekân tasarimlariyla kendisina ait olan ve kendisince de en buyuk, en onemli projesi olarak gorulen uzerinde uzun ugraslar verdigi bir yapimdir.

 Ancak Game of Death, ne yazikki onun olumu nedeniyle yarim kalmisti ve bunun uzerine isi ele alan bir yonetmen senaryoyla oynayarak, Bruce Lee’nin oldugu sahnelerde kimi zaman dublor kimi zaman Lee’nin karton maskesini kullanarak filmi tamamlamisti. O yuzden bu film 1973 yili yapimi olup, Bruce Lee’nin film sirasinda olmesinden dolayi geri kismi dublorle tamamlanarak ancak 1978 yilinda gosterime sunulmustur.

Sonuc olarak Game of Death (Olum Oyunu), aslinda Bruce Lee’nin herseyini en ince ayrintisina kadar defterine karalayarak tasarladigi ve studyo baskisinin uzerinden kalkmasindan faydalanarak tamamlayacagi ozgun yapiti olmaktan cok uzaktir.

Bruce Lee, olmeden once film icin yaklasik 100 dakikalik bir kisim cekebilmisti ki bunun cogunlugu da kullanilamayacak durumdaki sahnelerdi. Ancak isin baska tarafi; Lee’nin cektigi bu kisim icinde, her katinda baska bir dovus stili uzmaninin yer aldigi 5 katli tapinaktaki dovus sahneleri de vardi. Fakat bu 5 katli tapinaktaki doyumsuz sekanslarin sadece son uc kati kullanilabilir durumdaydi.

Ozellikle Kerim Abdul Jabbar (kendisi Lee’nin ogrencisiydi) ile yapilan dovuste kameranin hareketleri takip edebilmesi icin ikilinin ozellikle yavas dovustukleri belirtildikten sonra gosterilen dovus sekansi, ilk gorenler icin inanilmasi son derece guc olan sahneler icerir cunku 2.20 m’lik bir adam cevik hareketlerle neredeyse bacak boyundaki Lee ile dovusuyordu.

Hdsinemada iyi seyirler diler.
Tür: 720p, Aksiyon, Dram, Gerilim, Suc, Turkce Altyazi, Turkce Seslendirme, Yabanci Filmler
Yapım: 1978, Amerika, Hong Kong
IMDB Puanı: 6.1/10
Yönetmen: Bruce Lee, Robert Clouse, Sammo Hung Kam-Bo
Senaryo: Bruce Lee, Robert Clouse
Görüntü Yönetmeni: Godfrey A. Godar
Müzik: John Barry
Filmin Diğer İsimleri: The Game of Death
Oyuncular: Biao Yuen, Bruce Lee, Chuck Norris, Colleen Camp, Dan Inosanto, Dean Jagger, Gig Young, Hugh O'Brian, James Tien, Kareem Abdul-Jabbar, Mel Novak, Robert Wall, Roy Chiao, Russell Cawthorne, Tai Chung Kim
Süre: 85 dakika

 FRAGMAN İZLE 720 TÜRKÇE MAİL.RU 720 TÜRKÇE OK.RU 720 ALTYAZILI MAİL.RU

İsminiz

E-Posta Adresiniz*
Filmin Adı (Veya link atmanız yeterli)


Yorum Gönder

 
Hd Sinemada Film İzle: Film izle
Copyright © 21.04.2015 Hd Sinemada Film İzle
BU SİTENİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR Tasarim: Film İzle Tasarim: Film Seyret Reklamsız