Topkapı (1964)

Topkapı izle  (1964)

Topkapi 1964 ABD yapimi bir seruven filmidir. Ozgun adi Topkapi seklinde yazilmaktadir. Film, Turkiye’de ilk kez 1965 yilinda Istanbul Beyoglunda Yeni Ar (Sonradan Sinepop) ve San sinemalarinda gosterime girmisti. Senaryosunu casus romanlari yazari Eric Ambler’in 1962 tarihli The Light of Day adli romanindan Monja Danischewsky’nin uyarlayip yazdigi filmin yapimciligini ve yonetmenligini Jules Dassin yapmis, onemli rollerinde Melina Mercouri, Peter Ustinov, Maximilian Schell, Robert Morley ve Akim Tamiroff oynamistir. Ege Ernart, Senih Orkan ve Danyal Topatan gibi Turk sinemasindan oyuncularin da yer aldigi filmin muziklerini Manos Hacidakis yapmistir.

Kucuk bir uckâgitci olan Arthur Simpson (Peter Ustinov) biraz para kazanabilmek icin, uluslararasi capta mucevher hirsizligi yapan bir cetenin isini almak zorunda kalir; Gorevi ceteye ait bir otomobili Yunanistan’dan Turkiye’ye gecirmektir. Cete Istanbul’daki Topkapi Sarayi’nda bulunan cok degerli bir hanceri calmayi planlamaktadir. Baslarda soygundan haberi olmayan Simpson, istemeden de olsa cete ile isbirligine mecbur kalir. Turk Istihbarati ise ulkeye silah sokuldugundan ve sonucta ulkeyi kargasaya surukleyebilecek bir suikast yapilacagindan kuskulanarak ceteyi takibe alir, bir yandan da Simpson’i isbirligine zorlayarak cetenin icinden bilgi saglamaya calisir.

Eric Ambler’in romani Turkiye’de 1963 yilinda Gun Isigi adiyla yayimlanmisti. Dis mekân cekimlerinin tamaminin Istanbul’da gerceklestirildigi filmde, uluslararasi bir hirsizlik cetesinin Topkapi Sarayi Muzesi’nden kiymetli bir hanceri calmak uzere gelistirdikleri zekice soygun planini uygulamaya koyarken, onlarin silah kacakcisi ve suikastci olduklarini dusunen Turk istihbarati ile aralarindaki kedi fare oyunu anlatilmaktadir. Peter Ustinov, Arthur Simpson roluyle En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu Akademi Odulu’nu kazanmisti. Ustinov ve Melina Mercouri ayni zamanda Altin Kure odullerine de aday gosterilmislerdi.

Hdsinemada iyi seyirler diler.
Tür: 480p, Gerilim, Komedi, Macera, Suc, Turkce Altyazi, Turkce Seslendirme, Yabanci Filmler
Yapım: 1964, Amerika
IMDB Puanı: 7.1/10
Yönetmen: Jules Dassin
Senaryo: Eric Ambler, Monja Danischewsky
Görüntü Yönetmeni: Henri Alekan
Müzik: Manos Hatzidakis
Oyuncular: Ahmet Danyal Topatan, Akim Tamiroff, Bedri Cavusoglu, Danyal Topatan, Despo Diamantidou, Ege Ernart, Gilles Ségal, Jess Hahn, Joe Dassin, Maximilian Schell, Melina Mercouri, Peter Ustinov, Robert Morley, Senih Orkan, Titos Vandis
Süre: 120 dakika

 FRAGMAN İZLE 480 TÜRKÇE MAİL.RU ALTYAZILI ALKIŞLARLA

İsminiz

E-Posta Adresiniz*
Filmin Adı (Veya link atmanız yeterli)


Yorum Gönder

 
Hd Sinemada Film İzle: Film izle
Copyright © 21.04.2015 Hd Sinemada Film İzle
BU SİTENİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR Tasarim: Film İzle Tasarim: Film Seyret Reklamsız